En liten bit av paradiset

Lunch på Restaurang W i Waxholms Gästhamn

Strömming på knäcke. Så klassiskt - och gott!

Bryggkaffe får en helt annan innebörd när man dricker det i gästhamnen...

Vår i Waxholms Gästhamn

Det är lika förundrande varje år. Från att ha legat i startgroparna och väntat, länge länge, så tar naturen helt plötsligt sats och man kan se, nästan timme för timme, hur löven spricker ut och gräset blir grönare. På promenaden med Zelda i morse gick jag genom Ceboskogen. Det doftade vår och vitsipporna lös emot mig i gläntorna. Jag kunde inte låta bli att nynna lite på ”Sköna maj” och plocka en bukett med mig hem till gästerna som checkade in idag.

Ungefär samtidigt som naturen slår ut är det som att även Vaxholm vecklar ut sig och kommer ur sin vintersömn. Waxholmsbåtarna börjar gå oftare, och krogarna öppnar. Bara i helgen har både Kabyssen och nya Strandbaren W på Eriksö öppnat för säsongen. Även Restaurang W i gästhamnen är igång. I alla fall på helgerna. Så i dag blev lunchen där, på bryggan. Gubbröra på kavring och stekt strömming på knäcke och en öl därtill. I all enkelhet, men gud vad gott det är! Med utsikt över en än så länge lugn gästhamn och solen i ögonen blir det värsta lyxen. Jag ser fram emot i sommar när hamnen myllrar både av båtar och folk. Men just nu njuter jag bara av våren – och lugnet före turiststormen.

2 thoughts on “En liten bit av paradiset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s