Nationaldagsafton?

Åh, ja! Solen och värmen verkar vara på väg tillbaka! Precis lagom till nationaldagen i morgon ska det bli ”finväder”. Äntligen! Vi har inga tydliga nationaldagstraditioner än (det känns fortfarande ganska nytt det här med att vi är lediga och ska fira) men vi tänkte att vi kanske skulle skapa…

Därför har Jesper bjudit hem några vänner på middag ikväll. Han tycker nämligen att det är nationaldagsafton som borde firas i och med att alla är lediga från jobbet i morgon, och det alltså kan bli lite mer fest. Firar man på själva nationaldagen måste ju folk gå hem tidigt och det är ju onödigt resonerar han. Jo det har han ju rätt i. Men varför inte göra både och?

Middagstemat blir ”svensk försommar” med strömming till huvudrätt och rabarberpaj till dessert. Ni som läst här ett tag känner kanske igen strömmingsrätten. Det blir en variant på den som Jesper lagade för några veckor sedan, men då med egenfiskad strömming. Sådan tur har vi inte idag. Det har varit glest på strömmingsfronten. Kanske har de rent av redan lämnat sundet och gett sig av till havs? Så nu har Melanders Fisk fått bidra istället… Märkligt egentligen hur strömming har gått från att vara fattigmansmat till festmat. Vilken klassresa! ;)

Rabarberna har jag ”pallat” hos vår goda granne Inga. Till skillnad från våra ynkliga stjälkar har hon massor. Jag rev i lite färsk riven ingefära i fyllningen för att ge dem lite mer sting och toppade med Ewalies goda müsli (jo, den är perfekt även som smulpajstopping!). Med lite god vaniljglass till det så blir det nog inte mer  försommar än så!

One thought on “Nationaldagsafton?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s