Fest på kajen och sommarens vaxholmsbrickor

Vaxholmstyget bakom disken på Torg1

Zelda och jag utanför Torg1


I morgon är det
 Skärgårdsbåtens Dag. Det ska bli så mysigt! Det är en av försommarens höjdpunkter här i Vaxholm om ni frågar mig. Lagom efter middagen kommer alla skärgårdsbåtarna med den gamla ångbåten s/s Storskär i spetsen fullastade med gäster som vill vimla på kajen och roa sig. Det är tombolas, blåsorkester, marknadsstånd och dansbana. Allt som i gamla tider. I alla fall känns det så. Alla butiker har kvällsöppet och restaurangerna också förstås. Om det bara blir sol också så kommer det bli en toppenkväll, jag lovar! (bilder kommer i morgon :)

Lagom till Skärgårdsbåtens dag kommer också sommarens laddning av brickor i ”Vaxholmstyget” till Torg 1! Det ser jag fram emot! Thérèse (som har butiken) har gjort så fint med alla textilier i Vaxholmstyget bakom disken. Bara brickorna har saknats. Men fr.o.m. i morgon finns de alltså i lager igen så då är sortimentet komplett!

Vaxholmstyget är ett linnetyg med mönster av olika byggnader och symboler för Vaxholm som Jesper och jag tog fram för några år sedan. Vi ville ha något att inreda med hemma som ”kändes som Vaxholm” men inte var en båt… Men eftersom det inte fanns så tänkte vi att ”då får vi göra det själva”. Och så blev det. Sedan Skärgårdsbåtens dag 2004 finns tyget på marknaden och säljs hos Torg 1. Men det är fortfarande vi som håller i produktionen. Det är därför jag är lite extra glad nu när allt finns ”hemma igen”. Lagom till sommaren och Skärgårdsbåtens dag där allt började.


En tanke på “Fest på kajen och sommarens vaxholmsbrickor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s