Mamma-Zack-dag

Idag har Zack och jag haft en egen dag. Eftersom vädret skulle vara lite svajigt valde Zack att vi skulle åka till Naturhistoriska riksmuséet. Det var det visst fler som hade bestämt sig för – jisses vad mycket folk! Tur att vi hade varit där förut och visste var våra favoriter fanns ;)

Vi hittade en ny favorit också – Skaparverkstaden, en trappa ner. Har ni varit där? Det var ju jättekul! Som en ”bildsal” där allt material man kan önska sig finns. Bara att släppa loss fantasin och intrycken från museet.

Zacks alster från Skaparverkstan – en flygödla med vassa tänder och vingar av papper, fjädrar och piprensare (för den måste ju kunna flaxa så klart :).


När vi kom hem igen
 framåt eftermiddagen tittade solen fram och vi tog cyklarna ner till caféet på Hembygdsgården. Det var faktiskt första gången för i år som vi var där. Jag förstår inte hur det har gått till att det inte har blivit av tidigare. Det är ju så himla mysigt att sitta där i trädgården med utsikt över vattnet och den gamla Norrhamnen!

Världens godaste tårt- och kakbuffé har de ju också. Vi hade nog inte behövt cyklarna för att rulla hem. Det var t. o. m. så att kakmonstret Zack blev mer än mätt. En av tårtorna vi köpte fick följa med i låda hem. Den blir nog dessert i kväll. Om vi orkar…

Nytt för i år är det fina lilla bageriet där alla godsaker skapas.

Om du gillar revy, opera och allsång kan jag rekommendera att du går ner till Hembygdsgården någon av de närmaste kvällarna. Då spelar Opera Light Skärgårdskabarén – ”Från Till Havs till I Roslagens famn” – i Hembygdsgårdens trädgård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s