Drömträdgård, skärgårdsmarknad och bönder

En glimt från Hannu Sarenströms trädgård


Jag hann med ett besök
i Hannu Sarenströms trädgård, precis som jag ville, när jag var nere på Kinnekulle i helgen. Den är verkligen underbar! Lite lagom vildvuxen, men ändå ordnad, genomtänkt och kreativ. Tänk om vi också kunde få till det så! Både hos oss och nere hos gästerna i B&B!

Men det får nog vänta till dess att barnen blivit lite äldre. I Hannus trädgård finns ingen gräsmatta för fotboll, badminton och vattenkrig. Men väl en hel del rum, gångar och vilsamma, inpirerande platser. Jag hade bara med mig mobilen att fotografera med så bilderna gör förstås inte alls trädgården rättvisa. Men kanske kan ni ändå få en känsla.

Några av Hannus böcker låg lägligt framlagda på farstutrappan.
Inspiration både när det gäller trädgård och mat.


Kinnekulle var förstås
fantastiskt som vanligt och det var underbart att träffa barnen igen, men ibland önskar man att man kunde klyva sig på mitten. Medan jag var borta var det (som jag redan berättat) återinvigning av Bogesunds slott. Det verkar ha varit riktigt trevligt. Fotograf Peter Nerströms bilder (som jag fått låna några stycken av till det här inlägget) talar för sig själva. Vem hade inte velat vara där?

Återinvigning av Bogesunds slott.
Foto: Peter Nerström ©

Foto: Peter Nerström ©

Foto: Peter Nerström ©

Foto: Peter Nerström ©


Men i helgen
ska jag ingenstans. Och tur är väl det, för då är det både den traditionella Skärgårdsmarknaden, Strömmingsrodden och Bondens egen Marknad här i Vaxholm. Det ser jag fram emot! Jag har redan börjat sikta in mig på ett och annat att fylla kylen och hyllorna med. Skönt att ha inför hösten som obevekligt kommer närmare även om jag planerar att hålla den på stången i minst en månad till. Men först – Allsång på Winbergs i kväll. Jag har missat alla hittills, men idag kanske… ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s