Skolstartsfest

Igår var det sommarlovets sista dag. Det firade vi med tårtkalas för kusinerna. Zack hade bakat och dekorerat. Eftersom ingen av killarna äter godis just nu (mutade med en lite större peng om de kan hålla sig i sex månader) passade Zack på att garnera med både nonstop och dajmtoppar. För om de ligger på en tårta så tillhör de väl tårtan och är inte godis, menar Zack. Ja, okej då…

Före…

… Efter.

I morse följde vi två, ganska pirriga, barn till Montessori Vaxholms skolstartsfest. De gör nämligen så på vår lilla skola uppe på berget; firar in det nya läsåret med vimplar, sång och ballonger på skolgården. För varför ska man bara fira när terminen är slut, resonerar rektor Åsa? Det ska ju vara kul att gå i skolan, och då är det så klart att det ska vara fest när året drar igång igen. Helt rätt tycker jag!

Den inställningen ska jag ta med mig nu när hösten obönhörligt närmar sig. Istället för att sakna sommaren som varit ska jag dra ut det gottaste av det som är kvar av den och fortsätta sitta ute och äta middag och bada i havet i alla fall några veckor till. Och det ska bli min utmaning att göra vardagen till fest så att de många vanliga dagarna blir våra allra bästa. Precis som vi gjort hela sommarlovet och semestern då vi tagit vara på det bästa av varje dag och inte väntat tills helgen. Varför ska vi ändra på det nu bara för att skolan och vardagen börjar?

Så här glad är man när man ska börja ettan. Nu kör vi!

 

2 tankar om “Skolstartsfest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s