Novembermorgon

Så här såg det ut när jag kikade ut genom fönstret i morse vid 8-tiden. Kallt, javisst, men inte alls så där mulet, grått, trist och blött som jag minns att november alltid är. Istället börjar julkänslan krypande så smått och jag funderar på när man kan göra sitt första lussekattsbak utan att betraktas som tokig. I helgen kanske? Det är ju ändå bara en månad kvar till Lucia.

Julbordsaffischerna sitter uppe sedan veckor tillbaka runt om på stan – både för Waxholms Hotell, Kastellet och Tornvillan. Det känns lite lyxigt att vi, som ändå bor på en så liten ö, har tre så bra julbordsalternativ att välja mellan. Innan barnen föddes brukade Jesper och jag alltid fira vår bröllopsdag, den 18 december, med att ta dagen ledig och avsluta den med ett julbord någonstans. Sedan föddes Vigo på samma datum, och sedan dess är det mest bara barnkalas som gäller den dagen… :) Hm.

Men nu är ju barnen så stora att de kanske skulle uppskatta ett julbord lika mycket som vi. Inte den 18 december förstås – det skulle Vigo aldrig gå med på –  men någon annan dag där i faggorna. Frågan är bara vilket av de tre vi ska välja. För att det blir här i Vaxholm är helt klar. Varför gå över ån efter vatten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s