En enkel handling till stor nytta

1W1C6577

Om en timma släcker vi. Earth hour ni vet.
Det är ju egentligen en väldigt enkel sak för oss att göra; bara att trycka på knappen. Och väldigt mysig faktiskt. Det är något speciellt med att umgås i stearinljusens sken. Det är ju därför jag alltid under de mörka månaderna tänder minst 10 ljus varje kväll. Bara det att då brukar jag ha lamporna tända samtidigt. Nerdimmade, javisst, men tända. Hm. Hur hål i huvudet är inte det?

Men i kväll blir det inga lampor som lyser parallellt med stearinljusen. Jag lovar. Kan inte du lova att göra detsamma? För det blir ju faktiskt en enorm effekt när ”alla” runt hela jorden släcker, bara en ynka liten timma. Och då menar jag inte effekt som det jippo det är, utan effekt för miljön.

Så nu får jag skynda på lite. Spisen ska ju förstås vara avstängd också, och ugnen, och vi har inte middagen klar än. Den är lite extra viktig just idag (vidbränd pizza duger inte!). Zack, vår ”lilla” kille fyller nämligen år. 8, för att vara exakt. Det har vi firat hela dagen. Först bad med hela familjen och kusinerna i Mörbybadet och sedan supersmarrig brunch på Pont vid Hägernäs strand. Kan varmt rekommenderas! Ett besök på Täby Centrum hann vi med också. Zack fick födelsedagspengar av både mormor & morfar och av gammelmormor och de brände så klart i fickan. Nu är det ”problemet” löst ;)

Nej, här kan jag inte sitta och filosofera längre. Födelsedagsmiddag var det ju! Ha en härlig lördagskväll allihop!

1W1C6544

När man fyller 8 år fyller man också egen mobiltelefon hemma hos oss. Zack har nästan inte kunnat ta fingrarna från sin på hela dagen. (Det är en av våra gamla telefoner, men säg det inte till honom ;)

1W1C66031W1C6588

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s