Nu öppnar Vaxholm!

Titta vad jag hittade i Ceboskogen!

Titta vad jag hittade i Ceboskogen!

Valborg! Även om kanske dagens väder inte precis känns så där väldigt övertygande – det blåser rejält och är ganska kallt i vindarna, även om solen tittar fram då och då –  så är det faktiskt nu som våren officiellt gör entré. Det märks lite var stans. I Ceboskogen, alldeles runt hörnet från oss, sticker både blåsippor och vitsippor upp och på kullerstenarna bakom huset trippar sädesärlan omkring och letar byggmaterial till sitt sommarhus. Zelda är hellre utomhus en inne. Bara en så’n sak….

Nere i centrum har Winbergs uteservering kommit på plats, Skafferiet runt hörnet har öppnat igen, i kväll är det  säsongspremiär för Café Hembygdsgården, och i morgon öppnar Kabyssen. Ja ni hör…. Vaxholm vaknar ur vinterdvalan! Jag har verkligen saknat allt det där. På vintern kan det lätt bli lite halvdött när många restauranger håller stängt, men varför gnälla över det nu? Nu öppnar ju allt igen!

I kväll ska vi fira in våren ordentligt vid Paviljongen på Resarö. Vi brukar alltid gå till en mindre brasa vid Vintervägen, det är så nära och bra. Men i år var vi mer sugna på en rejäl eld, och vid Paviljongen finns dessutom chokladhjul, sång och annat kul. Sedan blir det grillat hos goda vänner i närheten. För nu ÄR det vår! Blåst och kalla vindar eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s