Vägen upp till Kilimanjaro

Vägen-upp-till-Kilimanjaro1

Jesper ska följa med Team Aron upp på Kilimanjaro. Aron hamnade i rullstol i nioårsåldern på grund av barncancer och nu ägnar han sitt liv åt att göra äventyr som de flesta nog tror är omöjliga att göra med rullstol. Allt för att inspirera och bevisa för sig själv och andra att allt går, bara man ger sig tusan på det – och för att samla in pengar till Barncancerfonden. Hittills har han bland annat cyklat handcykel ner till Paris, klättrat med kryckor upp till toppen av Kebnekaise och simmat till Åland – en liten simtur på ca 37 km som dagen till ära bjöd på 10 sekundmeters vind och 1,5 meter höga vågor! Han helt klart inte klok, och galet inspirerande!

Nu står alltså Kilimanjaro på tur. Det kommer att bli en väldigt spännande och utmanande resa. Här hemma håller Jesper på att förbereda sig genom att träna och titta på alla upptänkliga dokumentärer om att bestiga den 6000 meter höga toppen utan att duka under av höjdsjuka. Och skaffa all den utrustning som behövs. Kängor, underställ, mellanlager, vattentätt lager, sovsäck för -20… listan blir oändligt lång. Själv tänker jag på de sherpas som också ska följa med på turen och hjälpa till med att bära delar av deras grejer plus all mat och andra förnödenheter upp för berget, antagligen i flipflops.

vägen-upp-till-Kilimanjaro-2

Så igår, när jag städade lite i ateljén, hittade jag den här bilden – ett urklipp som vi sparat från en DN för flera år sedan (observera mannen med bergsgeten, bakom den svettige klättraren). Jag tror att det är dags att damma av den och hänga upp i köket. För att få lite perspektiv när det blir lite väl mycket prat om bergets utmaningar och utrustningsdiskussionen håller på att spåra ur… ;)

Vill du vara med och stötta Arons satsning mot toppen? Skänk ett bidrag till Barncancerfonden här!

2 tankar om “Vägen upp till Kilimanjaro

  1. Pingback: Burr vad härligt | Vaxholms Bed & Breakfast

  2. Pingback: Burr vad härligt | Vaxholms Bed & Breakfast ı Ett hemma-hos-hotell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s